En titt på ett nytt Titanic-spel

En titt på ett nytt Titanic-spel

Det har släppts några Titanic-relaterade spel genom åren, men de är få till antalet och har av tekniska begränsningar och låg budget aldrig fångat känslan av att faktiskt vara ombord på fartyget. Kanske kan det kommande spelet Titanic: Honor and Glory ändra på den saken.

Spelet skapas i Unreal Engine 4, en modern spelmotor som ger flyt och trovärdighet till miljöerna med mindre ansträngning.

Exteriört finns det uppenbarligen fortfarande en hel del att jobba på då fartyget ser mer ut som en plastmodell än ett riktigt fartyg, men interiört är det som visas upp i detta skede av utvecklingen mycket vackert att titta på. Det ger den där att ”vara där”-känslan som är så viktig i förstapersonsspel.

Som synes är fartyget än så länge helt öde, vilket ger en märklig spöklik känsla. Förhoppningsvis kommer det fyllas med människor innan utvecklingen är färdig.

Titanic: Honor and Glory ska släppas någon gång under 2018 eller 2019. Precis som med det verkliga byggandet av Titanic tar det tid att återskapa fartyget digitalt.

Besök hemsidan för spelet här för mycket information och många stillbilder.

Translate »